Berichten‎ > ‎

Vriendschap

Geplaatst 14 jan. 2016 00:46 door Tony Lecoutre

“De kerst- en eindejaarssfeer van buiten doet je reeds nadenken wat je gaat schrijven op die wenskaarten voor 2016. Het mag toch weer niet hetzelfde worden al vorig jaar of als de jaren ervoor.

Wat kan je voor 2016 meer wensen dan geluk, voorspoed, een goede gezondheid of dat alles mag verlopen zoals je het zelf wenst?

Het mag dit jaar toch iets meer worden. Iets dat langer blijft dan de tijd dat al die wenskaarten op de kast uitgesteld staan. Het zou iets mogen worden dat niet enkel in wenswoorden uitgedrukt kan worden. Iets dat je kan voelen en doen telkens als je de aangeschreven mensen ontmoet. Het zou iets mogen zijn dat met de start van 2016 begint en elke dag opnieuw zijn kop opsteekt. Iets dat zo een deugd doet dat je er telkens weer naar verlangt en er voor gaat. Misschien dit: dat de makkers met wie je het eindejaar hebt gevierd en om middernacht met woord en daad een sterk 2016 hebt toegewenst ... Dat deze mensen uw vrienden mogen blijven voor de goede en de kwade dagen van 2016 in de zorg en de bezorgdheid voor elkaar in het medemens zijn voor en met elkaar.

Ja elke dag van 2016 VRIENDSCHAP dat moet formidabel zijn.”

 

 Antoon Vandeputte

Comments