Berichten‎ > ‎

Bedankt CERA voor uw steun

Geplaatst 28 jan. 2016 13:01 door Tony Lecoutre

De ontwikkeling van onze kinderen loopt niet altijd van een leien dakje.
Voor sommige kinderen is het heel moeilijk om de teksten die in klas aan bod komen te verwerken. Zij moeten heel veel energie stoppen in het ontcijferen van de woorden, zodat ze de draad van het verhaal niet meer kunnen volgen. Zelfs met heel veel oefenen in klas, maar ook thuis en voor sommigen bij de logopedist(e) blijft dit voor hen een hindernis. Om deze kinderen te helpen werd mede met de steun van CERA heel wat materiaal aangekocht. We kochten USB-sticks met voorleessoftware, een netwerkscanner, extra computers en laptops enz. aan. Dankzij deze hulpmiddelen kunnen kinderen met dyslexie zelfstandig aan het werk met moeilijke teksten. Dit biedt hen heel wat meer kansen in de maatschappij.
Ondertussen werd de voorleessoftware van Sprint reeds enige tijd in gebruik genomen en ervaren we dagelijks welke positieve effecten dit op het leren van onze kinderen heeft.
Op woensdag 27 januari kwamen enkele bestuursleden van CERA op bezoek om het aangekochte materiaal te ontdekken. Zij waren bijzonder tevreden met wat we met hun steun konden verwezenlijken.
We willen hen nogmaals hartelijk danken voor hun steun!